(N)ORD

Podcasten tager lytteren med rundt i de nordiske lande for at undersøge og udforske nordiske sprog og sprogbrugere. Podcastens sprog er skandinavisk. Produceret af Malin Corlin og Per Bloch for NAPA - Nordens Institut i Grønland. Mastering af Mikkel Gemzøe, Varibeat. Logo af Brasse Grafisk Design.

Lyt til (N)ORD på:

Apple Podcasts Spotify

Eller lyt i din favorit podcast-afspiller med dette podcast feed:
#4: Hvad er dit yndlingsord på grønlandsk?
8/4-2021

(N)ORD er taget til musikfestivalen Arctic Sounds i Sisimiut. Her har Per Bloch snakket med seks indbyggere fra den vestgrønlandske by. Om modersmål, om dobbeltsprogetheden i Grønland, om kropssprog og bud på yndlingsord fra det grønlandske sprog.

De medvirkende er unge fra Serravik, Musikskolen i Sisimiut - Nanna, Iluuna og Apia - samt nogle af folkene bag festivalen: Laura Lennert Jensen, Kimmernaq K. Heilmann og Salik Parbst Frederiksen.

Produceret af Per Bloch, NAPA
Mastering af Mikkel Gemzøe, Varibeat

#3: Kan en islænding forstå færøsk?
23/9-2020

I tredje afsnit af (N)ORD dykker vi ned i islandsk og færøsk i anledning af Vestnordisk dag 2020. Vi ser på purisme, og hvorfor islændinge og færinger ikke ukritisk optager låneord i sproget, men foretrækker at danne nye ord. Og så tester vi, hvor meget de to folkefærd forstår hinanden.

De medvirkende i dette afsnit er Jensia Højgaard Dam Davidsen, Snæfríð Egilson og Ann-Sofie Gremaud.

#2: Er grønlandsk verdens sværeste sprog?
14/9-2020

I andet afsnit af (N)ORD undersøger vi, om grønlandsk er verdens sværeste sprog. Vi møder to grønlandske kvinder, der begge har arbejdet på grønlandsk i det nordiske samarbejde og vi lader eksperterne afgøre, om grønlandsk er sværest i verden.

#1: Kan man glemme sit modersmål?
18/5-2020

I første afsnit af (N)ORD taler vi med tre nordiske kvinder om frygten for at miste sit modersmål, når det ikke bliver brugt i hverdagen. Det bliver til overvejelser om identitet, tab og sproglig frihed.