Kvinde Kend Din Plads

Vi er to studerende hhv. i antropologi og arkitektur, som savner at høre om de kvinder, der kom før os. Vi fortæller historien gennem et kvindeligt perspektiv ved at dele kvinders bedrifter og positioner, samt hvordan disse har ændret historien.

Lyt til Kvinde Kend Din Plads på:

Apple Podcasts Spotify

Eller lyt i din favorit podcast-afspiller med dette podcast feed:
015 Tysk dobbeltspion? - Mata Hari
22/1-2021

NB: Der er lidt skrat og interfereres i løbet af episoden, det beklager vi, det har ikke været muligt at fikse det i post.

I denne uge fortæller Emilie om den eksotiske danser Mata Hari, der fortryllede hele det beder borgerskab i Europa ved århundredeskiftet. En kvinde der kapitaliserede på indonesisk kultur men selv var 100% europæer, der kunne sno mænd om hendes lillefinger og levede en ekstravagant tilværelse. For så at blive forelsket, fordømt og henrettet under 1. verdenskrig. 

Find og del os på Facebook og Instagram @kkdppodcast
Musik af Christian Bogø Bach. 

014 Pigen i Baghuset- Anne Frank
15/1-2021

I denne uge fortæller Ida historien om, den unge pige, Anne Frank, der sammen med 7 andre blev tvunget i skjul fra nazister i et baghus. De måtte i flere år være fuldstændig stille for ikke at blive opdaget. Men selvom hun knap kunne hviske om dagen, så blev hendes stemme alligevel hørt af millioner, for med sin ukuelige vilje til livet skrev hun nemlig sin, nu så berømte, dagbog i de stille dagstimer i baghuset.

Følg os på diverse sociale medier @kkdppodcast
 
Musik af Christian Bogø Bach 

013 En udødelig kvinde - Henrietta Lacks
8/1-2021

I denne uge trænger vi til en mere optimistisk historie oven på sidste uges afsnit. Emilie fortæller historien om Henrietta Lacks, hvis cancer celler var med til at ændre verden. Vi kommer ind på patientsikkerhed, persondataloven, etiske spørgsmål i medicin og sundhedssektoren, hvordan vi ville have det hvis vores genum blev lagt ud på nettet og meget mere. Lyt med og find ud af hvorfor en fattig sort sydstatskvinde er en af de vigtigste mennesker der har levet. 

Hvis du kan lide vores podcast så følg den og send den videre til en ven! 
Følg os på instagram og Facebook @kkdppodcast

Musik af Christian Bogø Bach

012 Komfortpigerne
1/1-2021

NB: Denne episode indeholder grafiske beskrivelser af sexuelle overgreb.
I årets første afsnit fortæller Ida om den barske realitet der følger med krig. Mere specifikt fortæller hun den forfærdelige historie om den japanske hærs komfortpiger. Piger og kvinder der blev lokket eller kidnappet fra deres hjem for at ende som sexslaver for japanske soldater i Kina. Det er en voldsom historie og som du kan hører på vores samtale efter ikke en som er rar at høre om. Ikke desto mindre fortjener de her kvinder at få deres stemmer hørt. 

Følg os på facebook og instagram @kkdppodcast
Hvis du syntes om podcasten så følg den og del med en ven 

Musik af Christian Bogø Bach

SPECIAL: Hvorfor sælger vi sex?
28/12-2020

I dette ekstra afsnit snakker Emilie og Ida om det at sælge sex. Diskussionen tager udgangspunkt i en antropologisk tekst om curtidoras som Ida har taget med. Derfra kommer vi forbi emner som sugar-dating, prostitution gennem historien, porno, elskerinder og meget mere. 
Lyt med og deltag gerne i diskussionen på facebook eller instagram @kkdppodcast 
Links til div. anbefalinger kan findes på Kvinde Kend Din Plads facebook side. 

Muisk af Christain Bogø Bach

011 Den første computerprogrammør - Ada Lovelace
25/12-2020

Glædelig jul alle sammen! Vi har optaget vores episoder i forvejen, og vidste på daværende tidspunkt ikke at dette ville være juleafsnittet. Derfor den manglende julesnak og hilsen i selve episoden. 
I denne uge fortæller Emilie om Ada Lovelace der udover at være en adelig engelsk kvinde også skrev det første computerprogram... 100 år før computeren var opfundet! Hvis du synes det lyder utroligt så giv det et lyt. 

Følg os på instagram og facebook @kkdppodcast
Hvis du kan lide podcasten så send den giv den til en ven 

Musik af Christian Bogø Bach

010 Nidagsdronningen - Lady Jane Grey
18/12-2020

I denne uge fortsætter Tudor-sagaen, når Ida fortæller om Lady Jane Grey, der næsten nåede at være Englands dronning i 9 dage. Hun var en ung, from protestant, der blev kastet ud i et magtspil, der handlede lige så meget om blodlinje som om religion. I en tid hvor kvinder var langt nede på ranglisten, stod valget om Englands næste regent mellem to kvinder, som på hver deres måde åbner muligheder op for kvinderne i alle lag. Lyt med, når vi udfolder en intens magtkamp mellem to kvinder, der kommer til at ændre historien for altid. 

Følg os på Facebook og Instagram @kkdppodcast
Hvis du kan lide det vi laver så del det endelig med en ven! 

Musik af Christian Bogø Bach

09 Selfiens Moder - Frida Kahlo
11/12-2020

I denne uge snakker vi om kunstneren Frida Kahlo. Selfiens moder, et feminist og LGBTQ+ ikon, hvis krop var alt andet end med hende. En farverig kunstner som delte ud af sin kultur men også sin egen smerte gennem sin kunst. Hun var den første latin amerikanske kunstner på Louvre og nok en af de eneste kunstnere som folk med det samme kan genkalde sig et billede af. 

Hvis du nyder episoderne så send podcasten til en ven! 
Følg med på instagram og facebook @kkdppodcast

Musik af Christian Bogø Bach

08 Grevinde Danner - Louise Rasmussen
4/12-2020

Lyt med når Ida i denne uge fortæller om Louise, en uægte datter og klodset ballerina, der formåede at charmere sig fra de laveste samfundslag og ind i både Berlings og kongens seng. Herfra revolutionere hun Danmark, hjalp til dannelsen af det første demokrati og gav en løftende hånd til de værst stillede kvinder i Danmark. En hadet kvinde med et stort hjerte!

Hvis du kan lide hvad du hører så følg os på instagram og facebook @kkdppodcast 
Og del podcasten med en ven! 

Musik af Christian Bogø Bach

07 Den radioaktive forsker - Marie Curie
27/11-2020

Lyt med i denne uge hvor Emilie fortæller om forskeren Marie Curie som var den første kvindelige nobelprismodtager, opdagede radium, redde tusinde af soldater under første verdenskrig og var så radioaktiv at hun er begravet i en blykasse.

06 Kongens Besættelse - Anne Boleyn
20/11-2020

Lyt med, når Ida denne gang fortæller om Anne Boleyn: En kvinde, der gik fra elskerinde til dronning, ændrede en århundrede gammel religion og blev mor til Englands måske mest markante kvindelige regent!
Musik af Christian Bogø Bach
NB: Der er en summen/piben igennem afsnittet. Det er Idas køleskab der går haywire. Vi beklager! 

05 Krigerprinsessen af Mongoliet - Khutulun
13/11-2020

I dette afsnit fortæller Emilie om en vaske ægte krigerprinsesse. Khutulun var datter af en Kahn i Mongoliet, hun ville ikke giftes og fik sine bejlere til at bryde med hende om hendes hånd. Hør mere om dette og meget andet i denne uges afsnit. 

04 Kong Maud – Kejserinde Mathilda
6/11-2020

I dette afsnit fortæller Ida om en af kvinderne i den engelske kongefamilie - hendes yndlings emne. Kejserinde Mathilda regerede i sin mands sted som 14 årig og blev næsten konge af England, men mest af alt var hun en mega dygtig politiker. Kompliserede familietræer, tronarvinge og egoer er der masser af i ugens episode.  

03 Luftens Dronning - Amelia Earhart
30/10-2020

I dette afsnit fortæller vi om livet og mysteriet der er Amelia Earhart. Vi snakker om hendes bedrifter inden for luftfart som på det tidspunkt stadig kun var en sport. Vi kradser overfladen på nogle af de konspirationsteorier der er om hendes tragiske skæbne. 

02 Moder Sigbrit - Sibrecht Villoms
23/10-2020

Lyt med, når vi fortæller om Moder Sigbrit: en kvinde, der pissede hele Europa af, gjorde København til et handelscentrum, fik en masse hollænderne til Amager og meget, meget mere 

01 Den kvindelige Moses - Harriet Tubman
16/10-2020

Velkommen til Kvinde Kend Din Plads, en podcast om de kvinder der kom før os. I vores første afsnit fortæller Emilie om Harriet Tubman, en fantastisk kvinde som også fik kælenavnet Moses. 

Find os på instagram (@kkdppodcast) og facebook (Kvinde Kend Din Plads - i historien)

Musik af Christian Bogø Bach